Обем от друго измерение - Блог пост - Look Perfect

Hair by Sam McKnight Volume Care - линията за  обем от друго измерение

Ако косата ти е с фин косъм или пък си е съвсем нормален, но ти просто припадаш по "големите" коси, или просто си от прекрасниците, на които обемът никога не им е достатъчен, то продължавай да четеш - уверяваме те, че тази статия е точно за теб.

В индустрията на селективната, професионална грижа за косите сега водата "ври". От Азия до Америка се говори за новата линия за обем на британския топ стилист Sam McKnight. Англичанинът е световна легенда и любим стилист на звездите и продуктите, носещи неговото име са известни с феноменалното си качество и производителност. Кой друг може да си позволи да тества новите си продукти върху косата на Кейт Мос?

В тази статия ще ти кажем всичко, което искаш да знаеш за новата линия за обем на британската икона във фриьорството и ще разбереш защо я искаш веднага.

Опитахме да го направим максимално кратко, но не ни се получи много, май. И все пак - ако държиш на кратката версия - заповядай:
Ако искаш една от най-добрите линии за обем на планетата, при това - създадена от иконичен стилист - отивай да я поръчваш цялата веднага и ни благодари по-късно.
Сам е кралят на обемните визии за червения килим и в собствената си линия за обем прави демо на индустрията как трябва да се случват нещата в една върхова линия за обем. Ефектът от продуктите издържа дълго, а косата е супер бляскава, жива и подвижна. Освен това е перфектно здрава. Ароматите (от Perfumer H) са с типичния британски сигничър (феновете на Английската парфюмерия ще ни разберат отлично), повече от великолепни - флорални, луксозни и аристократични. Няма да сбъркаме, ако ти кажем, че това се очертава не само най-добрия пазарен анонс на годината, а и една от световните топ 3 линии за обем, ако не и най-добрата. Ако искаш да допълниш и перфектните стайлинг продукти към новата линия - грабни оранжевия спрей за обем на Сам, розовия Cool Girl Barely There и метни в кошницата едно Хепи (Happy Endings) и може спокойно да чакаш края на света, тънейки в блаженство.

Hair by Sam McKnight - Cool Girl Volume Shampoo 250ml - Look PerfectHair by Sam McKnight - Cool Girl Volume Shampoo 250ml - Look Perfect

Следва по-дългата версия, ако ти е интересно и искаш подробностите. Направи си едно красиво карамелено Latte macchiato и започвай да четеш.

Колекцията на британеца, след която първото, което ти идва на ума е "Уааау, а'е стига бе, 'ма много яко", се състои от 3 нови продукта - шампоан, маска и балсам, с производителност, която наистина впечатлява. Тайната се крие във формулите с Voluminis™ (чети, чети, ще ти кажем какво е) и е клинично доказано, че дава до 30% повече плътност (увеличен диаметър на косъма) и повече обем. Едновременно с това продуктите от линията хидратират, подхранват и възстановяват косъма. Ако до тук все още не си с усмивка до ушите и не потриваш доволно ръце, то имай предвид, че 30% увеличен диаметър на косъма и 30% повече обем е нещо изключително в индустрията, някакъв мега-wow резултат. Сещаш се, че това означава все едно рязко да се "сдобиеш" с 1/3 повече коса. Вече се досещаш защо социалните профилите на звездите и топ стилистите преливат от постове с тази линия на Сам.
Редом до Voluminis™, в битката за твоя мега-обем се сражават и ферментирала оризова вода (мхм, точно), Crodabond™, Rep'Hair®, веган Сквалан (Squalane) и растителен кератин. За капак на всичко - Сам и екипът му са добавили и правилната доза провитамин В5 за разкош (ние му казваме и Пантенол). Всичко е ясно, нали? Въпроси? Няма? Ако вече очите ти гледат неразбиращо в тавана (спокойно, и ние бяхме така), ще поясним на нормален език, с 1-2 изречения, какво значат всичките тези "заклинания" и защо искаш тези сложно-звучащи неща на косата си:

  • Voluminis™ - героят на линията. Има го и в трите продукта. Това е активна съставка от най-висок клас, с двойно действие (или двуфазна, ако те радва повече), за която многократно е клинично доказано, че дава изключително здравословен обем, оставяйки косата ти с до 30% повече обем и плътност още с първата употреба. Това чудо "облича" косъма, формирайки филм със специфичен заряд, който кара космите да се отблъскват един от друг, създавайки повече обем (не го бъркай с frizz, нали, нямат нищо общо). През това време специалният, пшеничен протеин е проникнал в кортекса (вътрешността) на косъма и упорито "избутва" фибрите по-далеч една от друга, което удебелява косъма отвътре. При това доста (има-няма, с 1/3-та повече).
  • Ферментиралата оризова вода - това чудо от Азия е известно с райското си въздействие в/у косата и е често използвано от дамите на изтока. Съставката има силно възстановяващо действие (връща здравето в косата) и я оставя неустоимо мека и бляскава. Ако се чудиш защо са им такива "лъскави" гривите, вече имаш идея. Те ползват и други трикове, ама за тях - по-нататък. Използва се щедро в шампоана и балсама от серията.
  • Crodabond™ и Rep'Hair® - тези можеш да ги намериш в маската от серията. Rep'Hair® подсилва фибрите в кортекса на косъма още с първата им среща, умекотява кутикула и защитава кортекса, като така прави косъма много по-устойчив на увреждане и разцепване в края ("цъфтеж" му казват някои, но на нас не ни звучи). Crodabond™ пък, от друга страна работи повече в/у повърхността на косъма, правейки един мощен, защитен (защИтен, нали, не защитен) филм, който ти дава много благини (ще ни свърши мястото на сървъра, ако ги изброим всичките тук). Двете съставки в тандем, пък, запечатват веднага 50% от "цъфналите" краища и правят косата ти 10 пъти по-силна след само 6 приложения (на маската, нали). И това е клинично тествано и доказано - Сам си пада много по тези неща и казва, че ако "не можеш да го измериш - не можеш да го подобриш!" И ние сме повече от съгласни.
  • Веган Скваланът (био, натурален, извлечен от маслини) хидратира, подхранва и придава блясък, но без грам да утежнява косъма (чудно чудо!) Скваланът е много полезно нещо за кожата, освен това, та скалпът ти и той ще се изкефи с едно "Ухаа, дай още от това".
  • Растителният кератин се занимава с кутикулите - подсилва ги, защитава ги (а където е нужно - ремонтира) и поддържа правилните нива на хидратация в косъма.

Ако това не ти е достатъчно, ще ти разкажем подробно за чудото Voluminis™ и за останалите съставки в някой от следващиите ни постове в блога (ама да ни четеш, че да не си пишем залудо, нали). 

За кой е подходяща: За фините коси и тези, които просто искат да добавят още малко текстура.

А ето и какво казва самият Сам:
"Turn up the volume with my multi award-winning Cool Girl collection. From fine hair to hair that just wants more texture, body and root lift, these products will boost your mood as much as your hair. And give you fuller, thicker-looking hair that lasts." - Sam McKnight

И ако не си на "ти" с неговия език и не ти се клика на Гугъл преводача, ние помагаме с превода: "Увеличи обема с моята многократно награждавана Cool Girl колекция. От фините коси до косите, които искат просто повече текстура, плътност и повдигане от корена, тези продукти ще "увеличат" настроението, колкото косата ти. И ще ти дадат по-пълна, по-плътно изглеждаща коса, която издържа." - Sam McKnight.

*Уточнение, както подобава на всеки добър финал: Въпреки, че е повече от супер-дупер и турбо-wow, линията не е "one size fits all" (разбирай не е вълшебно, универсално хапче) и съвсем не значи, че е подходяща за всички типове коси. Пазарувай само продукти, които са подходящи за теб (освен ако не купуваш подарък, нали). Ако не си наясно дали твоята коса "иска" грижа за обем, спокойно можеш да питаш твоя стилист. Ако и двамата все така не сте наясно - питайте нас. Ако и ние си нямаме идея, ще искаме снимки (на косата, нали) и ще кажем. Ние не ти препоръчваме да пазаруваш козметиката си просто "защото е тренди" даден продукт - може просто да не е за твоя тип коса. Пазарувай съзнателно и отговорно, чети блога на Look Perfect и ни похвали пред твоите "besties".

Край. Това беше. Толкова от нас за днес.